'Pokreni se i vježbajmo zajedno'

Sjedilački način života koji većina studenata svakodnevno prakticira dugoročno je iznimno nezdrav. Svjesni su toga i studenti Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci koji su odlučili studente pokrenuti i potaknuti na vježbanje. Projektom pod nazivom Pokreni se i vježbajmo zajedno studenti pozivaju učenike, studente, profesore i građane Rijeke na vježbanje i zdrav život.

Osigurali su besplatne rekreacijske treninge koji će se odvijati tri puta tjedno i to utorkom, srijedom i četvrtkom od 18 do 19 sati. Treninzi će se održavati u prostorijama Fakulteta zdravstvenih studija.

Rekreacijske treninge volonterski će voditi studenti treće godine preddiplomskog stručnog studija Fizioterapije pod stručnim vodstvom Jasne Lulić Drenjak, profesorice kineziologije s Katedre za fizioterapiju koja je držala i dodatnu edukaciju Kako organizirati i programirati kvalitetan trening?. Na toj su radionici studenti bili obučavani za vođenje treninga i to kroz teorijske i praktične radionice. Za vođenje se prijavilo se 17 studenata, a odabrano je njih deset.

Projekt će trajati do 10. lipnja, ali vjerovatno će se nastaviti odmah početkom sljedeće godine jer je zainteresiranost među studentima velika.