PriXa vraća život starim komadima namještaja

Kreativni trojac u srcu Šibenika vraća život oronulim, starim komadima namještaja. A za sve je kriva jedna stara, drvena škrinja koja je umjesto u smeću završila u rukama Sandre Eraković. Ušminkala ju je i tu nije stala. A danas strast prema bojama s njom dijeli još dvoje mladih Šibenčana - Slaven BlaćeMara Roša.

Trojac Eraković-Blaće-Roša, zajedničkog imena PriXsa, s kistovima i bojama svakodnevno renovira stari i dotrajali namještaj. A radionica samo što im ne pukne po šavovima. Dosta toga nam ljudi daju kad bacaju stvari pa nas pitaju dal želimo nešto uzeti. Ali ponestaje nam prostora, kaže Sandra.

Zagrizao je ovaj trojac oplemeniti životni prostor - svoj i tuđi. Street art, slikanje, grafiti, u ateljeu smještenom u srcu grada sudaraju se svi umjetnički izričaji i pravci. Stvari nastaju dosta neplanski, na licu mista, što nam padne na pamet, bez nekih velikih planiranja, kaže Slaven. Većinom stvari same sugeriraju šta da se od njih napravi.

Na pitanje stari ili novi namještaj u glas odgovaraju - stari. U svakom slučaju stari namještaj zbog čvrstoće, kvalitete i izgleda, objašnjava Sandra.

Zakotrljala se storija o PriXi prije dvije godine. No, za sada nije ni udruga ni obrt. Za sada. Jer namjeravaju PriXovci od svog hobija i zaraditi koju kunu. Doduše, u financijskim knjigama još uvijek redaju samo rashode.

Iako vješto barataju likovnim medijima ne vole da ih se naziva umjetnicima. Umjetnici - to mi zvuči nekako seriozno previše. Više slobodni duh, ajmo to tako nazvati, ističe Mara.

I ne da se taj duh sada zauzdati. Posljedica je sva sila namještaja i likovnih uradaka made by PriXa