Festival dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka osmu godinu zaredom organizira manifestaciju Festival dječje knjige, a ove će godine znatno proširenim sadržajem, kroz deset književnih događanja od 14. travnja pa sve do 12. svibnja, djeci nastojati približiti svijet dječje književnosti i način njezina stvaranje.

Festival počinje tradicionalnom i popularnom berbom slikovnica sa stabala u Parku Stara Trešnjevka. Svako dijete koje je uberalo priču otišlo je kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom. Program Uberi priču autorski je projekt Sanje Lovrenčić, ostvaren u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona.

Događanja tijekom festivala u Centru za kulturu Trešnjevka počinjat će u 11 sati, svaki utorak i četvrtak. Za petak 16. travnja priređena je radionica-igraonica za velike i male s ciljem osvajanja knjiga-blaga. Kroz igre i natjecanja odrasli i djeca otkrivat će zaboravljene tajne i priče, učiti o povijesti svoga grada, upoznavati značajna mjesta u kvartu i osvajati blago-slikovnice.

O dječjoj književnosti na filmu bit će riječi na susretu 21. travnja kad će o filmu 'Šegrt Hlapić' govoriti redatelj filma Silvije Petranović. Više o Festivalu govorio je Veselko Leutar, jutros uživo u emsiji Dobro jutro, Hrvatska.