Poljski "princ" izazvao Nigela Faragea na dvoboj mačevima

Bogati londonski poslovni čovjek, koji se predstavlja kao poljski princ, izazvao je čelnika eurofobne stranke Ukip Nigela Farangea na dvoboj mačevima ogorčen njegovim protuuseljeničkim ispadima.

U videosnimci na YouTubeu Yanek Zylinski, koji se obogatio u poslu nekretninama, optužuje Nigela Farangea za idotsko ponašanje prema imigrantima, posebice poljskima.

Previše je previše. Farange, ja vas izazivam na dvoboj, izgovara on držeći u ruci mač koji je nosio njegov otac protiv njemačke vojske 1939. početkom Drugoga svjetskog rata.

Iz svojeg dvorca u Ealingu, zapadno od Londona, pozvao je čelnika Ukida na susret u Hyde Parku jednog jutra, da riješe spor na način poljske aristokracije XVIII. stoljeća i jednog engleskog džentlmena.

Dosta mi je diskriminacije prema Poljacima u ovoj zemlji. Najgluplji primjer koji sam čuo je izgovorio Nigel Farange, koji optužuje imigrante da su odgovorni za prometne zastoje na autocesti, rekao je.

Zagovaratelj izlaska Velike Britanije iz Europske unije, Nigel Farage, redovito se obrušava na doseljenike iz istočne Europe koje optužuje da su preplavili tržište rade na štetu Britanaca.

Nakon ulaska njihove zemlje u Europsku uniju 2004., brojni Poljaci došli su u Veliku Britaniju pa je njihov jezik postao drugi jezik zemlje, prema popisu stanovništva iz 2011.

Farage, usred kampanje za parlamentarne izbore 7. svibnja, odbio je poziv na dvoboj.