Ekspedicija od mora do vrha – Maroko 2015.

Matej Perkov samostalno je krenuo na ekspediciju od mora do najvišeg vrha u Africi. Početna točka bila je plaža Essaouiri na Atlantskom oceanu, a cilj je bio osvojiti vrh Toubkal na Atlasu visok 4167m.

Nakon mjesec dana uzbudljive pustolovine vratio se u Hrvatsku prije desetak dana, a svoje dojmove s putovanja podijelio je sa svima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. U suradnji s hrvatskim ambasadorom zbog sigurnosti na ekspediciji je imao policijsku pratnju. Planinarenje Metej doživljava kao način izražavanja, neki se izražavaju pjevanjem ili crtanjem, a ja planinarenjem. Na pitanje kako to da ste išli sami, odgovara da zapravo nije išao sam je nikuda ne putuje bez svoj vjernog pratioca – plišanog medvjedića Ivice.
Ekspedicija je prošla vrlo uspješno, najvažnije da sam došao živ i zdrav.  Ovo je bio prvi hrvatski "From sea to summit projekt", a na samoj planini napravio sam i nekoliko prvih hrvatskih zimskih uspona na neke teže vrhove. Stigao sam i obići nekoliko najvećih marokanskih gradova (Marakesh, Casablanca, Rabat, Essaouira...) te slapove Ouzoud, druge po veličini u Africi.