Marinka - zvijezda Trešnjevačkoga placa

Svatko tko je barem jedanput posjetio Trešnjevački plac, vrlo je vjerojatno uočio vedru, glasnu, prpošnu gospođu Anu Brkić, zvanu Marinka. Na ovoj tržnici prodaje više od 20 godina, a ponuda na štandu itekako je primamljiva. 

Mišancija, čimulic, raščika, poriluk, blitva, kaul ili karfiol, brokula, crveni radić, rikula, salata, celer, krumpir, mlada kapulica, mrkva, rotkvice i kuke. Sve svježe i domaće - izravno iz Škabrnje.

Kupci joj nerijetko postaju prijatelji. Čak i kada ne kupuju, obvezno, kaže, svrate pozdraviti. Zato što sam ja vedra i iskrena, to je bit svakog posla, ističe Marinka.

Čini se da bi ovo mogla biti tajna njezina uspjeha. S punim vrećicama kupci sretni odlaze, pa ne začuđuju što se punih ruku vraćaju. Za sve blagdane meni moji kupci donesu nešto, možda sad malo manje jer je takva situacija, ali to nije mjerilo. Veseli te to, iskrena je Marinka.

Čak i ako tržnicom prolazite u žurbi, pod stresom, tmurna rasploženja, ne brinite se - Marinka će vas vrlo brzo razveseliti. Svaki dan od 6 i 30 do 15 sati je na nogama. Njoj to ne smeta, kaže. Toliko voli svoj posao da uopće nema osjećaj da radi. Nikada je nećete vidjeti neraspoloženu, naprotiv, veselje uvijek, ali baš uvijek pršti iz nje. Potvrđuju to i njezini kolege.

Često svojim kupcima ubaci pokoju sitnicu više. Njoj ne šteti, a mnoge razveseli. I oni se iz više razloga vraćaju.

Ova samostalna, samosvjesna, snažna žena hrabrom odlukom da dođe prodavati povrće u Zagreb, uljepšala je život cijeloj obitelji. Marinka je dobar primjer one - Život nam uvijek vraća ono što dajemo. Život je prekrasan! Samo ga treba znat živit, poručuje zvijezda zagrebačkog Trešnjevačkoga placa.