'Balcony TV' – platforma za predstavljanje mladih glazbenika

Mlade snage i nova vrsta televizije - ovoga puta kao platforma za predstavljanje novih glazbenika. Balcony TV iz dana u dan ima sve više pratitelja.


Producent Jakov Novak iza kamere, voditelj Antonio Pašalić ispred. U gostima mladi bend  koji je dobio priliku predstaviti se na Balcony TV-u. Internetskom muzičkom showu u kojem glazbenici diljem svijeta sviraju s balkona gradova.

Projekt je krenuo iz Irske prije 9 godina, a danas živi u 60-ak gradova u svijetu. Cilj je predstaviti bend točno onako kako zvuči uživo. Zagrebački ogranak zaživio je prije dvije godine, jer nije bilo muzičkih outleta gdje se mladi ljudi mogu glazbeno prezentirati, objašnjava Jakov. I činilo mi se ljepše, a da ne moram surfat da bi saznao što se događa na sceni, pozvat ih tu na balkon.


Ovdje možete čuti rock, indie rock, pop rock, pop, hip hop i sve ostale žanrove i glazbenike koji nešto stvaraju, a malo tko za njih zna. Balcony TV ima određenu formu koja se mora ispuniti - jedan kadar, sve se odradi odmah, treba biti akustično, može i s ozvučenjem, ali baš preferiramo akustično, ističe Jakov.  Ovdje ćete dobiti glazbu s pogledom, a pogled s Gornjeg grada, kažu, najljepši je. Vidi se katedrala, vidi se neka zagrebačka kultura, a svaki grad bi na Balcony TV trebao imati nešto po čemu se prepoznaje grad.

Prijateljstvo Jakova i Antonija seže još od studija novinarstva. Ovi zaljubljenici u glazbu odmah su se našli na istoj valnoj duljini. Preko tjedna vrijedno rade, a vikendi su rezervirani za spoj ugodnog s korisnim. Novčanog profita ovdje nema, ali im ni ne treba. Biti dio ovakve zajednice, kažu, nemjerljiv je osjećaj. Bendovi se ili sami jave ili ih oni pronađu. Ovaj balkon s pogledom na Zagreb pravo je mjesto za uživanje i svi su pozvani da se pridruže, svirkom ili samo gledanjem.


Balcony TV možete gledati putem njihovog YouTube kanala u kojem i Zagreb ima svoju listu, a ako želite kontaktirati zagrebačku ekipu potražite ih na Facebooku.