EPTA međunarodno natjecanje za mlade pijaniste

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek od 7. do 11. travnja 2015. deveti je put domaćin EPTA međunarodnog natjecanja za mlade pijaniste.

Na natjecanju, kao i uvijek do sada, sudjeluju kandidati iz Hrvatske i inozemstva, čije umjetničke dosege vrednuje respektabilan i uvaženi međunarodni stručni ocjenjivački sud: Mariann Abraham (Mađarska), Diane Andersen (Belgija), Ida Gamulin (Hrvatska), Naum Grubert (Nizozemska) i Heribert Koch (Njemačka), sve odreda vrhunski pijanisti i najistaknutiji europski klavirski pedagozi.

Natjecanje se odvija u tri kategorije: A - kandidati 13 godina i mlađi; B - kandidati 16 godina i mlađi i C - kandidati 20 godina i mlađi.

Na dosada osam održanih EPTA natjecanja u Osijeku sudjelovali su natjecatelji i članovi ocjenjivačkih sudova iz više od 40 zemalja svijeta.

Na IX. EPTA natjecanju sudjeluje 44 kandidata iz 14 zemalja (Albanija, Makedonija, Italija, Bugarska, Mađarska, Gruzija, Slovenija, Nizozemska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Poljska, Ukrajina, Velika Britanija i Hrvatska).