Humanitarna akcija za pse vodiča

Capa je pas vodič za slijepe. Ima prijelom kosti. Tri tjedna mora nositi gips, pa i njezina vlasnica nije mobilna. No korisna je ipak bila u humanitarnoj akciji Kluba korisnika pasa vodiča Dubrovnik Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobiltet. Prikupljali su novac za zdravstvenu zaštitu pasa. 

Imali smo njezinu operaciju, jednog psa koji je operiro tumor. Hvala Bogu sve je dobro prošlo ali to iziskuje velike novce jer mi kad dobijemo psa dobijemo ga na korištenje i svi su troškovi naši. Znači dobijemo školovanog psa ali svi ostali troškovi su naši, objašnjava Fani Antičević.

Korisnici pasa vodiča sve finaciraju sami - od hrane, cijepljenja, ampula pa do nepredviđemnih troškova poput operacije mogu dosegnuti nekoliko tisuća kuna.    

Apeliram na građane da slobodnu uzmu naš promotivni materijal jer je vrlo bitno da se educiraju. Uz put i mi educiramo ljude, kako prići, kako pomoći, kako pristupit slijepoj osobi sa psom ili sa štapom, kaže Fani.

Štand je privukao veliku pozornost Dubrovčana ali i turista, pa se nadamo da su prikupili više od simboličnog naziva akcije 'Sića za psa vodiča'.