Nagrade za najbolje hrvatske fotoreportere

Zbor fotoreportera Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo 7. travnja dodijelili su nagrade za najbolje radove hrvatskih fotoreportera u 2014. godini. Za najbolju novinsku fotografiju u prošloj godini proglašena je fotografija Gorana Mehkeka  iz agencije Cropix koja prikazuje člana helikopterske posade iznad poplavljenih područja istočne Hrvatske.

Pobjednici su proglašeni u osam kategorija: događaj, svakodnevni život, reportaža, kultura i umjetnost, portret, sport, priroda i okoliš i po prvi puta - multimedija.
Pobjednici na natječaju na koji je pristiglo 1390 fotografija od kojih je 100 ušlo u najuži izbor po navedenim kategorijama su Ronald Goršić, Sandra Šimunović, Goran Mehkek, Matko Biljak, Neja Markičević, Srđan Vrančić, Filip Brala i Saša Kralj.

Počasnim članovima Kuće hrvatskog fotonovinarstva postali su doajeni hrvatske novinske fotografije Božidar Kelemenić i Feđa Klarić koji je u govoru istaknuo i da su fotoreporteri potjerani iz novinskih redakcija i poslani u agencije gdje se fotoreporteri svode na vatrogasce koji djeluju samo na intervencije.
Na ovogodišnjoj dodjeli najviše nagrada dobili su fotoreporteri agencije Cropix - njih četiri uključujući i nagrade u kategorijama događaji, svakodnevni život, portret i sport.