Atletic cardio fitness (AFC)

Bjelovar je kažu,sportski grad. Ima tu rukometa, karatea, trkača, vježbača i mnogo dvorana za rekreativno bavljenje sportom i plesom. Mi smo izabrali Studio M, jer su mladi kineziolozi osmislili novu tehniku vježbanja. Riječ je o Atletic cardio fitnessu (AFC) i njegov je tvorac Marko Šola.

Zahvaljujući voditeljici studija, trenerici fitnessa Marijani Perković, osim ove metode, ovdje možete upoznati mnoge druge načine vježbanja. Tako smo radili s TRX-om, sustavom traka za vježbanje američkih marinaca i sklizali smo se po posebnoj podlozi. Znamo da nemate podlogu koju vam pokazujemo kod kuće, ali sigurno imate dvije krpe za prašinu i eto sjajnog parketa ili pločica!

Marijanina vizija vježbanja je jednostavna. Sve što može koristiti da bi vježbači bili zadovoljni i u dobroj formi, ona će primijeniti u svojoj dvorani. Nastala je tako i suradnja s kineziologom Markom Šolom koji je svoju metodu brižljivo studirao, a rezultate ponudio rekreativcima i profesionalnim sportašima.

Temelj AFC-a  je automatizacija atletskih osnovnih kretnji i osvještavanje tijela za učinkovitije korištenje primarnih stereotipa gibanja, koji su osnova svakog sporta. Osim što razvija osnovne tjelesne sposobnost, ovaj program izvrsno utječe na izgaranje potkožnog masnog tkiva i izgradnju lijepog atletskog tijela.

Eto, tako da znate! Pogledajte trening i vježbajte!

Više informacija o studiju i vježbanju potražite na www.studiom-bjelovar.hr