Slavljenička godina glazbene škole Požega

Glazbena škola u Požegi slavi 45. godinu rada osnovne i 15. godinu srednje škole. Prigoda je to da koncertima svoj rad široj javnosti predstave učenici, ali i profesori.

U 45 godina djelovanja glazbena se škola nekoliko puta selila, no gradnjom novog objekta taj je problem riješen. I ne samo to. Dolaskom u novu zgradu otvorili su nam se i nove perspektive tako smo osim postojećih 15 programa uveli i program za audio snimanje i obradu tona koji bi trebao prerasti u stručni 4 godišnji program za ton majstora, ističe Veljko Valentin Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega. Dio proslave održan je, na zadovoljstvo svih, u novom prostoru školske knjižnice s nototekom i fonotekom. Obnova i planovi ne staju ovdje, želja nam je da pomalo uvodimo učenje na daljinu, da koristimo računala i u instrumentalnoj nastavi što bi bila novost ne na području Hrvatske nego možemo reći i u svijetu, dodaje ravnatelj Škorvaga.

A sve dok je planova i želja u glazbenoj školi, i Požežani će uživati u vrhunskim učeničkim ili solističkim koncertima vrsnih glazbenika koji im dolaze u goste.