Studenti – volontirajte u inozemstvu

AIESEC je studentska organizacija koja u zadnjih 70 godina pomaže studentima u profesionalnom razvoju, ali i socijalnom.

Uz pomoć AIESEC-a studenti mogu otići u inozemstvo na volontersku prasku. Ekipa HRT-a bila je na predstavljanju volonterskog programa studentima 3. godine zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Pogledajte što je zabilježila.U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Andrea Savić, potpredsjednica programa volonterskih praksi i Boris Holjevac, predsjednik AIESEC-a Zagreb te su govorili o tome kako se prijaviti u programe, jer krajnji rok za prijavu onih koji žele otići u inozemstvo na volontersku praksu ističe u travnju.
Praktikant sam plaća članstvo u AIESEC-u, a pokriva i troškove putovanja i hrane. Kada stigne u željenu zemlju netko od AIESEC-ovih članova dočeka studenta i pomaže mu. Uz ove volonterske prakse za studente svih godina fakulteta, nude se i stručna osposobljavanja za studente 4. i 5. godine, te za diplomante do dvije godine nakon diplome.
Iz istih zemalja u koje odlaze naši student, dolaze studenti i diplomanti u Hrvatsku. Sve su ove AIESEC-ove članice zapravo zadužene za to da svaki odlazni ili dolazni student ili diplomant ima što bolje međunarodno iskustvo. Izrađuju brošure, lijepe plakate, dijele letke, educiraju.

Više o programu AIESEC-a možete saznati Facebook stranici Hoću na praksu i web stranici www.aieseccroatia.com.