Kako iskoristiti ostatke s uskrsnog stola - pincu i pisanice

Evo prijedloga našeg chefa Marina Medaka kako napraviti najbolji desert od preostale uskrsne pince, odnosno najbolju salatu od viška preostalih pisanica.
Od pince napravite desert s čokoladnim ganašom, jagodama, chillijem i maslinovim uljem. Od preostalih pisanica napravite salatu s dresingom od jaja.

Sastojci za desert:
pinca, šećer, čokolada, slatko vrhnje, jagode, maslinovo ulje, chilli, cvijet soli, đumbir

Priprema:
U jednom lončiću napravite ganaš s jednakim omjerom vrhnja i čokolade za kuhanje. U drugom zakuhajte šećer i vodu s dodatkom đumbira.

Narežite pincu i lagano prelijte šećernim sirupom, zapecite i servirajte s jagodama i čokoladnim ganašom. Po želji prelijte još maslinovim uljem, začinite chillijem, cvijetom soli i đumbirom.

Salata s dresingom od jaja

Izmiješajte jaja s maslinovim uljem i jabučnim octom, začinite te prelijte preko salate i rotkvica. Ako želite, dodajte šunku narezanu na kockice.