Andrea i Valinea - riječki modni dvojac

Dvije Riječanke, na studiju u Zagrebu, tjedno mijenjaju grad, adresu, klimu, no ono što je bitno ne mijenjaju. To je njihovo prijateljstvo, koje traje godinama i kroz koje se izrazila i ljubav prema modnim kreacijama. Njihovi radovi osvajaju nagrade, te lagano sebi utiru staze modnoga riječkoga dvojca - Andrea i Valinea.

Andrea Hess
i Valinea Vinger dobivale su nagrade na sajmovima inovacija i poslovnih planova kao što je onaj u Osijeku, koji će Valineu odvesti na Krf na međunarodnu konferenciju investitora. Ondje će pokazati svoju jaknu koja je njezin najdraži modno-inovacijski projekt. Jakna se može zamotati u jedan jastučić za putovanje, opisuje svoju inovativnu jaknu Valinea. Velika je vjerojatnost da će na Krfu pronaći tekstilnu industriju s kojom će surađivati. Rado bi ostala vezana uz Rijeku, ili barem uz hrvatsku tekstilnu industriju, no u toj privrednoj grani za mladoga je kreatora, trenutačno, jako teško naći potporu.

Andrea je pak krenula u sasvim drugačije projekte. Funkcionalnost kod nje nije na prvome mjestu. Kreacije su to od 90 i više dijelova. Izazov joj je pratiti kako te kreacije napreduju.