Step mame

Mame kuhaju, spremaju, čiste, glačaju, rade, brinu se za djecu i muža, a mame iz naše reportaže uza sve to plešu i step.
Potrajalo bi da nabrojimo iz kojih sve profesija dolaze i koliko svaka od ovih 11 mama ima djece, pa ćemo skratiti priču i reći da su sve one uistinu uspješne obiteljske i poslovne žene. I da je vrijeme koje izdvoje samo za sebe posvećeno plesu.
Prvo su plesala njihova djeca. A mame kao mame, samo su ih dovozile na treninge, pratile na natjecanjima. Mame su šivale kostime, nosile sokove, vodu i tako i uz tu svu veliku pomoć su gledale i gledale godinama kako plešu djeca. Jedne godine u Njemačkoj na svjetskom prvenstvu vidjele su kako su plesale gospođe od 35 godina na više. To ih je jako zaintrigiralo i onda su naravno bile 'dosadne'… , objašnjava kako su to mame proplesale trenerica Jasminka Žuglić.
I evo ih! Plešu sad već šest godina. Treniraju barem tri puta tjedno. Od 21.30 pa, ako treba i do ponoći, dvorana je samo njihova. Najljepše je to druženje, i neka vrsta, moram reći psihoterapije. Uz sve svakodnevne brige, posao, obitelj i sve ostalo kada dođete pred dvoranu svi problemi ostaju ispred dvorane, a vi se veselite smijehu, druženju i kojekakvim dogodovštinama, veselo govori Sanda Marjanović. Za ovaj ples, kakvim se bavimo mi mame, nije potrebno biti nikakva vrhunska plesačica niti sportašica. Svaka mama je dobrodošla. Neke koje su došle su se žalile da imaju dvije lijeve noge, da nemaju za to smisla, međutim naše druženje i veselje uz glazbu zaista svakom pomognu da se brzo osjeti dobro i da se snađe u našim malim koreografijama, dodaje Branka Ćurlin.
Njihov trud se ogleda u njihovim uspjesima. Više puta osvojile su Državno prvenstvo i Kup Hrvatske. Bile su 2. na prvenstvu Europe i 6. na Svjetskom prvenstvu  u Njemačkoj.