Mladi Varaždinci u međunarodnoj konkurenciji

Varaždinski srednjoškolci, Učenici Elektrostrojarske škole pokazali su svoju kreativnost i u dva tjedna snimili spot koji će na međunarodnom natjecanju predstavljati njihov grad i Lijepu našu.
Ritmom i zvukom Beethovenove Ode radosti učenici gledatelje vode kroz barokni Varaždin, a tradicijskim glazbalima na kojima prebiru note simbolički upućuju na zajedništvo svih Hrvata i hrvatskih krajeva od Dalmacije, Slavonije, Hrvatskoga zagorja pa do Istre. Na tom filmu smo radili otprilike 2 tjedna. Radili smo kroz vikende, kod kuće sami. Prilično nam je bilo zabavno, jer smo radili kao grupa iz razreda, ističe Nikola Vnučec, jedan od učenika.
U svemu su im velika potpora bili i profesori i mentori u Elektrostrojarskoj školi, osobito profesorica hrvatskog jezika i medijskih projekata Valentina Šinjori. Ovo je jedan od primjera uklapanja medijskih projekata u modernu nastavu.

Učenici su sami osmislili i napisali scenarij, pjesmu su snimali u školskom studiju, a i montaža je njihovih ruku djelo. Video su prijavili na natjecanje "Europa u harmoniji"
, dodaje Tibor Bün, profesor. Film je već na glasovanju s filmovima koje su zapravo poslali učenici, ali i ljudi koji se amaterski i profesionalno bave snimanjem iz cijele Europe. Oduševljena je cijela ekipa jer su, uz redovitu nastavu, dobili priliku izraziti svoju kreativnost i Europi predstaviti hrvatske običaje na najljepši mogući način.