Kako osvojiti crni pojas 3 tora?

Vođeni upravo ovakvim sklonostima  u Zagrebu su se okupili jankofili i udružili u Klub ljubitelja janjetine. Sastaju se jednom mjesečno, uživaju u janjetini, zabavljaju i natječu za pojaseve.

Za svako jelo koje pojede članu Kluba ljubitelja janjetine zbrajaju se kilogrami. Na kraju godine to se zbroji i dodijeljuju se pojasevi prema količini pojedene janjetine:

- bijeli pojas za 5 kg
- žuti pojas za 10 kg
- zeleni pojas za 20 kg
- crveni pojas za 30 kg
- crni pojas za 50 kg
- crni pojas 1 tor za 100 kg
- crni pojas 2 tora za 150 kg
- crni pojas 3 tora za 200 kg

Da bi se ovim gurmanima osiguralo idealne uvjete za štovanje jaganjca potrebno je imati iskusnog majstora koji zna sve tajne ražnja. Majstor pečenjar Dragutin Kereković napomonje da vatra smije goriti samo na rubovima kako bi se dobila najsočnija janjetina. A ako se njega pita, na svijetu nema bolje janjetine od one domaće sa otoka Paga.

Nakon teoretskog dijela došao je na red i centralni događaj okupljanja, degustacija i prepoznavanje četiriju hrvatski tipova janjetine.

Kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu: