Teine slastice i peciva: Mramorna gnijezda

Mramorna gnijezda
Sastojci:
(za 8 komada)

115 g maslaca
210 g glatkog brašna
¼ žličice sode bikarbone
1 i ½ žličica praška za pecivo
prstohvat soli
150 g šećera
200 ml mlijeka
60 g jogurta
1 jaje
20 g kakaa
1 žlica mlijeka
200 g tamne čokolade
Postupak:
Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj zdjeli: brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i šećer. Pomiješajte sve mokre sastojke: u lončiću otopite maslac, zatim dodajte mlijeko, jaje i na samom kraju jogurt.
Sjedinite mokre i suhe sastojke, dobro promiješajte, a zatim odvojite trećinu smjese koju ćete pomiješati s kakaom i dodatnom žlicom mlijeka. 
U individualne kalupe naizmjence stavljajte svijetlu i tamnu smjesu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C, otprilike 20-ak minuta (vrijeme pečenja ovisi o veličini kalupa).
Dok se kolačići hlade napravite čokoladna gnijezda.
Na pari otopite 200 g čokolade, koju zatim stavite u dresir vrećicu. Na radnu plohu stavite komad aluminijske folije i na nju plastičnu dasku koju ste prethodno dobro ohladili u zamrzivaču.  Brzim pokretima dresir vrećice u smjeru lijevo-desno istisnite čokoladnu masu, stvarajući tanke linije. Pričekajte 10-ak sekundi da se počnu stezati, i onda ih brzo savijte u oblik gnijezda, te položite na papir za pečenje i držite u frižideru.
Kada se kolačići ohlade, odrežite im vrh i na to mjesto položite čokoladna gnijezda, te po želji dodatno dekorirajte malim čokoladnim jajima.