Farma krokodila i slonova na Tajlandu

Farma krokodila zove se Samutprakarn Crocodile Farm i na širem je području grada Bangkoka. Farma postoji već 60 godina, a zadnjih 30 godina, otkad je turizam na Tajlandu procvjetao, obavezna je destinacija svih stranaca koji posjete Tajland.

Na farmi se nalazi 40 000 krokodila, hrane ih s 4 tone pilećih kostiju i morskih riba dnevno.

Najveći među njima je etmetarski "krokodilčić" Yai, što znači „ogroman". Teži više od tone, a u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveći zatočeni na svijetu. Ako imate sreće, možete mu u jezeru vidjeti samo glavu, jer se rijetko kad sunča na obali. Za razliku od svoje braće, koja uživa pozirati turistima kad ulove riblje glave koje im bacaju. 

Osim krokodila, na farmi se mogu vidjeti egzotične ptice, slonovi, tigrovi, čimpanze.

Ipak, najveća atrakcija je show s krokodilima, u kojem dvojica dresera izvode po život opasne pokrete, poput stavljanja ruku ili glave u ralje krokodila. Show je toliko popularan da ga izvode 9 puta dnevno.

Elephant Kraal u pokrajini Kanchanaburi udaljen je odd Bangkoka 120 km. Sklonište je za slonove koje su spasili s ulice, koji su bili pothranjeni ili su ih njihovi vlasnici donirali skloništu. U skloništu rade volonteri čiji staž ondje traje mjesec dana. Brinu se o njima, hrane ih, kupaju, zaduženi su za posjetitelje. I da, svatko se može prijaviti i biti volonter u skloništu.

Slonovi se na području kampa slobodno kreću. Velike su dobrice jedino ne smijete hodati iza njih jer vas ne vide. Kad bi krenuli u rikverc, ne bi bilo dobro. Obožavaju se kupati,a i pozirati. Još ako im date pusu, stih „zašto praviš slona od mene" poprima sasvim novo značenje.