Unikatne uskrsne čestitke

Uskrs je proljetni blagdan koji simbolizira novi početak i novi život. Iako su internet, pametni telefoni i društvene mreže promijenili način na koji šaljemo pa i izrađujemo čestitke, oni klasični su još uvijek čvrsto prisutni, posebice ako nekome želite pokloniti dio sebe, na jedinstven i orginalan način. Da bi to postigli potrebno je upotrijebiti malo mašte i kreativnosti.

U radionici Milice Vugrinec iz međimurskog mjesta Lopatinca nema tajni, sve je otvoreno, prirodno i puno pozitivne energije. Izrada unikatne čestitke neće vas koštati ni puno novaca ni vremena. No, ako ipak želite da se ona ističe i bude jedinstvena, to zahtijeva samo malo više truda. Potrebno vam je nekoliko latica sušenog ili prešanog cvijeća, nekoliko listova, pokoja travčica te škare i ljepilo.

Sve je počelo prije 5 godina kada se gospođa Milica suočila sa zločudnom bolešću. Tražila je način na koji će odagnati crne misli, a isto tako izraziti svoju kreativnost. To je pronašla u ljepoti prirode koja je okružuje.

Uz biljni svijet i autohtone kulturne vrednote koje su gospođi Milici donijele vizualno spokojstvo, a ujedno i izvrstan način kreativnog izražavanja velika su joj potpora obitelj. A da je svoj talent prenijela i na kćer Mariju dokazuju i njezine unikatne instalacije napravljene od žice, konca i gumbića. No, o tome u nekoj drugoj priči.