Juniorka u seniorskoj konkurenciji sportskom ribolovu

Silvija Lovrentjev iz Donje Stubice najmlađa je natjecateljica seniorka u sportskom ribolovu. U njezinoj kolekciji je tridesetak medalja. Do prošle godine bila je članica Športskoga ribolovnog društva „Šaran" iz Zaprešića, a nedavno se priključila ŠRK Ribomanija iz Turopolja.

Šesnaestogodišnja Silvija poeziju piše od četvrtog razreda osnovne škole. No stihovi nisu njezin jedini hobi i strast. Prve ribičke korake napravila je uz tatu i brata, a udica i štap nisu strani ni mami Jasni. Dok su oni rekreativci, za Silviju gotovo svako natjecanje znači i novo odličje. U kolekciji ih je zasada 30-ak.

Dok su neke njezine donedavne konkurentice sportski ribolov zamijenile drugim aktivnostima, Silvija vrijedno trenira i ne razmišlja o tome. Pred njom su brojni izazovi, a iza nje uspjesi, ali i anegdote. Na državnom natjecanju prvom sam se rasplakala zato jer je puhao vjetar jako i jednostavno nisam se još znala baviti time i sve mi se spetljalo i strgalo i bila sam među zadnjima. Do tada sam dobivala medalje, tad je onda to bilo katastrofa. Dobro lovilo se još jedan dan i bilo je dobro. Trener me utješio da se to svima događa. Na kraju je sve bilo dobro. I više se ne plačem, prisjeća se Silvija.

Perjanica sportske obitelji Lovrentjev - zbog nedostatka konkurencije u juniorskoj kategoriji, odnedavno se natječe u seniorskoj. Natjecateljska sezona traje od svibnja do kraja rujna i u tome razdoblju rijetki su slobodni vikendi. Nije im teško rano ustati i krenuti na put. Iako cijela obitelj ide s njom, na turniru je Silvija prepuštena sama sebi. Od postavljanja opreme do vaganja ulova prođe i do 7 sati. 

Od pobjede je ipak važniji osjećaj da se potrudila i dala sve od sebe. Pravi sportski duh u disciplini u kojoj se nakon natjecanja, sve ulovljene ribe vraćaju u vodu.