Humanitarna prodaja igračaka

Mali košarkaši iz Kozari Boka bore se za opstanak njihova kluba koji se financira isključivo iz osiromašenih roditeljskih džepova. Nedavno su odlučili da žele otići na državno prvestvo u košarci no shvatili su da neće imati dovoljno novca. I zato su odlučili organizirati jednu lijepu humanitarnu akciju.

Igračke, crteži, slikovnice, čak i pokoja kuharica te školski pribor našlo se na prodaju na buvljaku u zagrebačkom Kozari Boku. Djeca su odlučila prodajom vlastitih stvari pomoći košarkaškom klubu u kojem treniraju.

Trenutno trebamo sredstva za troškove treninga i ono što smo ostali dužni školi, te budućih troškova odlazaka na natjecanja, konkretno na međunarodno natjecanje sljedeće subote u Osijeku. Treba nam između sedam i deset tisuća kuna, objašnjava Siniša Baćani, trener košarkaškog kluba Istok.

Košarkaški klub istok postoji dvije i pol godine, a ove su se godine prvi put počeli natjecati u Prvenstvu Hrvatske. No ni počeci nisu bili laki. Kako bi uopće mogli početi, trener je morao prodati svoj auto. Dobro, ta priča je malo drugačija i nema veze s ovim sada. Ja sam auto prodao prije pet godina, a kad smo pokretali klub dio tog novca je otišao na licencu i to, ali to nema veze s ovom situacijom, rekao je trener Baćani.
 
A sadašnja situacija najteže pada djeci kojoj klub znači mnogo. Zato svaki slobodni trenutak provode radeći ono što najviše vole - igrajući košarku. Samo se nadaju da i treninge u budućnosti neće morati imati na igralištu.