Anita Ekberg ponovo u Zagrebu

Za sve ljubitelje sedme umjetnosti u Zagrebu je otvorena izložba posvećena legendarnoj švedskoj  glumici Aniti Ekberg koju pamtimo po ulozi u Fellinijevu remek-djelu "Slatki život".

Izložba iz ostavštine velikoga hrvatskog fotografa Milana Pavića "Anita Ekberg u Zagrebu 1958." otvorena je u zagrebačkoj Galeriji 512. Prpošna švedska misica i holivudska glumica Zagreb je posjetila 1958., u povodu snimanja filma "U znaku Rima". Uz fotografije, na izložbi je predstavljena i dokumentacija, nekoliko članaka iz onodobnog tiska koji oslikavaju percepciju Anite Ekberg u javnosti kao ekscesne i seksipilne zvijezde.

Anita Ekberg surađivala je s najpoznatijim američkim glumcima, a publika najviše pamti njezinu ulogu u "Slatkom životu" i antologijsku scenu u kojoj se u večernjoj haljini kupa u rimskoj Fontani di Trevi. Milan Pavić imao je malo vremena za pripremu  pri snimanju ovih fotografija i morao je dosta improvizirati. No u tih nekoliko minuta, koliko mu je bilo na raspolaganju, iz nje je uspio izvući najviše što je mogao.