Teine slastice i peciva: Panna cotta

Panna cotta
(od karamelizirane bijele čokolade - za 6 manjih posudica)

Sastojci:
240 ml mlijeka
3 g želatine u prahu (1 žličica)
115 g bijele čokolade
120 ml vrhnja za šlag


Postupak:
U mlijeko stavite želatinu i ostavite 5 – 10 minuta, dok ne nabubri. Zagrijte mlijeko do vrenja kako bi se želatina potpuno otopila te maknite s vatre. Razlomite čokoladu na kockice i stavite na srednje jaku vatru. Neprestano miješajte dok se čokolada ne počne topiti i poprimati smeđu boju. Prelijte trećinu mlijeka preko karamelizirane bijele čokolade neprestano miješajući, zatim postepeno dodajte ostatak. Na samom kraju ulijte hladno vrhnje za šlag i još jednom dobro promiješajte.


Pripremite 6 zdjelica (ukoliko koristite keramičke, prvo ih isperite hladnom vodom) te u svaku ulijte smjesu bijele čokolade. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata, najbolje preko noći.   


Servirajte s bobičastim voćem ili jednostavno bez ičega!