Počinje "Naj, naj, naj festival"

Već 15 godina zaredom zagrebačku djecu tijekom proljetnih praznika uveseljavaju predstave "Naj, naj, naj festivala". Tijekom ovogodišnjega, koji počinje danas, moći će pogledati pet stranih i deset domaćih dječjih predstava.

Do srijede koliko traje Međunarodni festival kazališta za djecu moći će se pogledati zanimljive predstave za najmlađe. Svake godine na festival dolazi sve više posjetitelja, a organizatori se s nostalgijom sjećaju samih početaka.

U početku je festival zamišljen kao jedna smotra predstava za djecu sa područja isključivo Hrvatske, a onda s vremenom se preraslo u sada zbilja respektabilan međunarodni festival gdje imamo predstave iz gotovo čitavoga svijeta.

Pristiglo je više od 80 prijava za festival pa je izbornici doista bilo teško odabrati najbolje.

U kazalištu "Žar ptica", jednoj od devet lokacija gdje će se predstave izvoditi, festival otvara "Waitapu", bajka o odrastanju i spoznaji svijeta koji nas okružuje nastala prema romanu Jože Horvata. Tu su i druge kvalitetne predstave u produkciji hrvatskih institucionalnih i neovisnih kazališta za djecu. Progovaraju o ljubavi, obitelji, mašti, ljudskim vrlinama. Ove godine strani gosti dolaze iz Slovenije, Češke, Italije, Izraela i Irana.

Sve predstave su besplatne, a po ulaznicu treba doći na vrijeme.

Festival traje do srijede kada će najbolji biti nagrađeni zlatnom žar pticom.