Jeremy Clarkson ipak otpušten!

Generalni direktor BBC-ja, Tony Hall, dao je otkaz Jeremyju Clarksonu, megapopularnom voditelju BBC-jeva Top Geara. Iako su tisuće njegovih poklonika zahtijevale da se od otkaza odustane, u BBC-ju su ostali nepokolebljivi jer je Clarkson napao i vrijeđao producenta emisije.

Što je ovaj put napravio Clarkson?!


Ni status velike televizijske zvijezde ne štiti od direktorske metle. Direktor BBC-ja Tony Hall objavio je da neće obnoviti ugovor Jeremyju Clarksonu, slavnom voditelju emisije Top Gear koja se prikazuje u 170 zemalja i tjedno je prati 350 milijuna ljudi. Clarkson je najuren jer je vikao na producenta, ljut što gladna ekipa mora čekati obrok. Usput je producenta udario šakom i rasjekao mu usnicu.

Svi znamo da je Jeremy iznimno talentiran i svima je poznat njegov doprinos BBC-ju. Uvijek sam bio veliki obožavatelj njegova rada u Top Gearu. Vjerujem da su njegov glas i glasovi poput njegova važni za BBC. Ali ne pod svaku cijenu, rekao je direktor BBC-ja.

Od prodaje emisije Top Gear na svjetskom tržištu, BBC svake godine uprihoduje 200 milijuna eura. 

Clarksonovi ispadi mogu štetiti, ali s druge strane on je sjajan zabavljač i povećava ugled BBC-ja kao proizvođača zanimljivih i zabavnih emisija, ističe komunikacijski stručnjak Robert Haig.

Direktor BBC-ja objavio je da Top Gear ide dalje, samo će se promijeniti voditelj. U međuvremenu, suvoditelji James May i Richard Hammond objavili su da će i oni dati otkaz pa neka si direktor nađe koga hoće. Jer bez Clarksona to više nije ista emisija.