Tko je to u ogledalu?

Procjenjuje se da u Hrvatskoj od anoreksije i bulimije boluje između 35 i 45 tisuća djevojaka. Prvi simptomi obično se javljaju u adolescentskoj dobi. Zato je važna rana prevencija.

Nesigurnost, manjak samopouzdanja, reklame i mediji koji nam govore da nikada nismo dovoljno lijepi ili mršavi - kako se nositi s time i što je još važnije kako postići da to ne utječe na naše ponašanje i ne preraste u ozbiljan problem? Centar za poremećaje hranjenja Bea projektom Tko je to u ogledalu? nastoji dati odgovor na ta i slična pitanja te širiti svijest o poremećajima u prehrani i važnosti rane prevencije.

Najosjetljivija dobna skupina za razvoj simptoma  poremećaja u prehrani su adolescentice. Zato posljednjih nekoliko godina centar Bea provodi program prevencije u zagrebačkim srednjim školama koji uključuje 10 interaktivnih radionica. Do sada je kroz njih prošlo više od 900 učenica.

Razvijanje kritičkog mišljenja i pozitivnog stava prema vlastitom tijelu - samo su neke od zadaća projekta koji zasad pokazuje dobre rezultate.