Bračni par Despot o ulogama u seriji 'Počivali u miru 2'

Počelo je emitiranje druge sezone dramske serije Počivali u miru. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska u goste su došli Anja Šovagović Despot koja u seriji glumi Mariju Križman, privremenu stanodavku novinarke Lucije Car (Judita Franković) i šeficu drevnog kulta te Dragan Despot koji, pak, utjelovljuje bivšeg Udbinog ubojicu Matu Šušnjaru.

Glumci su nam, među ostalim, otkrili kako su se uživjeli svoje uloge, jesu li morali naučiti istarski dijalekt te kako je bilo snimati u Istri. Detalje pogledajte u videoprilogu.

Lucija Car ponovno budi duhove pokojnih

Druga sezona razlikuje se od prve po tome što se glavnina radnje odigrava u sadašnjem vremenu, a ima tek nešto malo flash backova. Riječ je o 10 nastavaka koji su povezani, za razlika od prvog dijela koji se sastojao od 12 nastavaka, a svaki je imao svoju priču.

Serija povremeno djeluje kao domaća inačica CSI-a. Naime, u tančine se istražuju okolnosti i detalji ubojstva dok zaplet s kultom Marije Križan asocira na pomodne priče o natprirodnom, no kao i u prvoj sezoni najubojitije se doima seciranje našeg tranzicijskog razdoblja. Povremeno se i ne zna tko koga potplaćuje, naizgled hvalevrijedni potezi ministara razotkrivaju se kao sebična kalkulacija, političari surađuju s policijom i medijima kad to ne bi smjeli. Ukratko - sve je to nerazmrsiv koloplet interesa kakvom svakodnevno svjedočimo u novinama, na portalima i televiziji.

Sadržaj ovotjednih epizoda pročitajte OVDJE.

Sjajna je ideja scenarista serije (Saša Podgorelec, Ivan Turković Krnjak i Dario Vince, kreator serije, producent i autor priče) da glavninu radnje smjeste u Istru, koja dosad za našu televiziju gotovo i nije postojala. Fiktivni gradić Globin sklopljen je iz lokacija Gračišća, Draguća i Plomina, a njegove prirodne ljepote u čudnom su neskladu s mračnim obratima priče.

Toga je itekako bio svjestan redatelj Goran Dukić kojemu je ovo, nakon Amerike, gdje je zabilježio veliki uspjeh filmom Pizzeria Kamikaze (Whristcutters - The Love Story), prvi ozbiljan i ambiciozan angažman u Hrvatskoj. Režirao je svih deset epizoda druge sezone serije.

Posjetite Facebook stranicu serije.