Goranov vijenac Mariju Sušku

Na središnjoj manifestaciji 52. Goranova proljeća u Domu kulture u Lokovdolu uručene nagrade za poeziju. "Goranov vijenac" uručen je pjesniku Mariju Sušku, a "Goran za mlade pjesnike" književniku Goranu Čolakhodžiću za pjesnički rukopis "Na kraju taj vrt".

Mario Suško
rođen je 1941. u Sarajevu. Objavio je više knjiga poezije te više knjiga prijevoda s engleskog jezika. Poezija mu je, među inima, tiskana u antologijama i časopisima u Hrvatskoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Nizozemskoj, Indiji, Irskoj, Mađarskoj, Austriji i Italiji. Suško je 2012. proglašen Longislandskim pjesnikom godine, a od 2013.-2015. imenovan pjesnikom laureatom Nassauske županije. Godine 2012. postao je dopisnim članom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Goran Čolakhodžić rođen je 1990. u Zagrebu, a živi u Samoboru. Prevodi s rumunjskog i na rumunjski. Poeziju i u znatno manjoj mjeri prozu piše uglavnom kontinuirano od početka srednje škole. Osim što bi mu nekoliko pjesama trebalo biti uključeno u prvi ovogodišnji broj časopisa Poezija, dosad nije objavljivao.

Proglašeni su i najbolji literarni rukopisi učenika osnovnih i srednjih škola, najbolji radovi su učenika: Vlatka Bezeredi, Davida Gaše, Gorana Matića, Bruna Vučkovića, Lane Sučec, Dominika Čikora.