Svima na usluzi od 0 do 24

Četiri osobe. Tri posla. I dvije poveznice -  vama su na usluzi i uživaju u tome.

Lana Debeljak
 je virtualni, odnosno poslovni asistent. Vani popularano, no kod nas malo poznato zanimanje. Ukratko, opis posla je: obavljati za druge administrativne zadatke. Od jednostavnog tipa administracije poput skeniranja, arhiviranje, čak i obavljanja pošte do složenijeg tipa administracije.

Poslovni asistenti bave se sitnim, no opet ključnim dijelovima organizacije raznih događaja. To je bilo od korespodencije sa sudionicima konferencije gdje sam sređivala vize i ta garantna pisma, organizacija keteringa, organizacija svečane večere. Sudjelovala sam i na jednom sportskom eventu u ping pongu gdje sam unosila podatke nakon odigranih mečeva, kaže Lana.

Za razliku od Lane, Mario Nikolić i Kristijan Jakonović su kratko za stolom. U kući ili u uredu su samo da provjere narudžbe. Tko je zvao, što je trebao - raspodjele posao i jure svaki na zatraženu adresu.

Radni dan može početi u 7 ujutro, a može početi u 10, jer naši klijenti su tako navikli da radimo na poziv ustvari, objašnjava Kristijan.

Pozivi diktiraju kad će početi, kad će završiti i kako će izgledati njihov radni dan. A bude uistinu svega.

Ne vozimo samo po Zagrebu nego i van Hrvatske, i po cijeloj Hrvatskoj. Imali smo slučajeva da smo išli u Austriju, Sloveniju. Najneobičnije je bilo kad smo išli provjeriti da li curi plin. Gospođa je otišla na posao i nije znala je li ostavila upaljen pa smo išli, ispričao je Mario. Idemo na blind deitove, ispričavamo se, pjevamo, rođendane, vozimo cvijeće, nadovezao se Kristijan.

Mirna Gajčević je šetačića pasa i hrana za pse uvijek joj je dobrodošla. Pse čuvam od ponedljeka do nedjelje od 0 do 24. Tko hoće zove, ja sam dostupna više manje.

Bili oni u kući za laptopom okupirani administracijom, dogovorima i pregovorima, vozili se u autu gdje god, kad god i što god vam treba, bili u šetnji ili na livadi s vašim kućnim mezimcem, ovi ljudi jednostavno obožavaju biti uvijek - vama na usluzi.