Cody McClain Brown - američki politolog i bloger sa zagrebačkom adresom

Američkoga politologa, Zagrepčanina, splitskog zeta, autora jednoga od najboljih blogova u i Vodiča za preživljavanje u Hrvatskoj upoznali su i Osječani. Opisivanjem razlika američkog i hrvatskog načina života osvojio je i studente kulturologije.

Dok nije upoznao svoju suprugu mislio je da je Hrvatska negdje u Rusiji. Danas Hrvatsku poznaje i voli kao malo koji stranac.

Cody je jedna specifična osoba. Kao prvo rijetko smo imali takve ljude koji su kratko u Hrvatskoj, da govore hrvatski, da su oženjeni za Hrvaticu i da promoviraju spoj kultura, kaže Maca Bahlen iz veleposlanstva SAD u Zagrebu.

Tako je kulturu ispijanja kave u Hrvatskoj simpatični Amerikanac iz Oklahome  pomno istraživao i na kraju i prihvatio: Sad mogu piti kavu 45 minuta, može jedan sat, ali ne mogu kao Dalmatinci da sjedimo tri sata i pijemo kavu. To ne mogu i ne bih. Ja moram raditi nešto.

A radio je i radi svašta - bio je soboslikar, knjižar, autor je po mnogima najboljeg bloga u Hrvatskoj, suradnik Glas Hrvatske HRT-a, pisac, doktor političkih znanosti koji studente uči engleskom jeziku i onome što je važno u životu. Najvažnije je da oni vjeruju da mogu raditi nešto. I to u Hrvatskoj, kaže Cody McClain Brown i priznaje da svoj američki san živi u našoj zemlji.

Najveći kompliment Hrvatskoj je to što bi Cody želio da i njegova kćer ostane u u našoj zemlji, a najvažnija spoznaja da je punica moralna vertikala društva.

Više o tom američkom politologu sa zagrebačkom adresom, pogledajte u videoprilogu.