Sretan vam dan, očevi!

Danas je Dan očeva, ili Očev dan. Dan očeva se prvi put proslavio 19. lipnja 1910. godine u mjestu Spokane u američkoj državi Washington. Ubrzo se proslava proširila i po drugim gradovima Sjedinjenih američkih država a nije dugo trebalo da se proširi na cijeli svijet.

Mnogi ljudi na svijetu obilježavaju Dan očeva no datumi u kojima se slavi ovaj dan razlikuju se od zemlje do zemlje. Najstariji zapis na kojem se spominje Dan očeva datira još iz vremena starog Babilona. Naime, na tom je području pronađena pločica na kojoj je dječak Elmesu napisao čestitku svom ocu i to prije više od 4000 godina!

Elmesu je u toj poruci svom ocu poželio dobro zdravlje i dug život. Ne znamo što se kasnije dogodilo s Elmesom i njegovim ocem, ali znamo da se običaj obilježavanja Dana očeva održao do danas.

Emisija Hrvatska uživo odlučila je obilježiti današnji dan zanimljivom inicijativom. Izljubite tatu! Izvucite fotku kad je bio zodan i mlad i objavite javno, objavite kod nas. Da svi vide tko je najbolji tata na svijetu, pozivaju na svojoj Facebook stranici urednici emisije. Najbolje tate objavit će u emisiji! Uključite se!