Batina dočekala prve goste s kruzera

Baranjsko mjesto na Dunavu, Batina, dočekalo je svoje prve goste s riječnog kruzera. River Arija prvi je u nizu od ukupno 45 putničkih brodova koji će se ove godine zaustaviti na vezu tog mjesta. Velik je to poticaj za razvoj turizma u dvije slavonske županije.

Dunav na 137 kilometara dugom putu kroz Hrvatsku od danas ima i četvrtu putničku luku, u Batini. River Arija sa 145 putnika, Amerikanaca, prvi je u nizu putničkih brodova kojima će  batinska luka biti polazišna za upoznavanje mjesta u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Proveli smo istraživanje u kojem smo zapravo saznali da dunavom u ovom donjem slivu prođe oko 500 tura kruzera mi smo došli do brojke 283 što je jako dobro, kazala je Božena Matoš, ravnateljica Lučke uprave Vukovar.

Osijek, Vukovar, Vučedol samo su neka odredišta koje će prvi turisti već posjetiti, čime se već sada pokazuje opravdanim ulaganje veće od 10 milijuna kuna.

Svaka kuna koju je vlada RH u protekle tri godine uložila u ovaj projekt a to je preko deset milijuna kuna i još oko dva milijuna kuna županija, da je zapravo opravdala svoja svoju svrhu, smatra Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva.

Bogata gastronomska ponuda Slavonije i Baranje velik je adut tog područja, a na lokalnim poduzetnicima je da ponude što više sadržaja kako bi ove godine očekivano 40 tisuća turista uživajući pomoglo razvoju tog dijela Hrvatske.