Pripreme za šibenski Grand-prix

A prvoga svibnja na stazi podno tvrđave Šubićevac odnosno Barone zatutnjat će - karići. Ljudima u Dalmaciji u dobi od 40+ dobro znana vozila, sklepana od dasaka i balinjera odnosno kugličnih ležaja, utrkivat će se u - sada već možemo najaviti - pravome spektaklu.

Prije 30-ak godina, to je bija jedini izvor zabave, to - karići - i eventualno bi se bacilo na balun i tako, druge zabave nije bilo, prisjetio se Šibenčanin Branko Samodol.

Ništa bolje u ono vrime 80-ih nismo ni imali od ovoga, i to ko je ima karić, bilo je ko danas - mercedes, nadovezao se Ivica Klisović.

Uželjeli se neki ponovno prisjetiti tih lijepih dana. Pa se naveliko trenira za šibenski Grand-prix. A prijave za šibensku utrku karića pljušte sa svih strana.

Ima ih iz Metkovića, Zadra, Splita, ima iz Bjelovara, ima da ne nabrajam, iz cile Hrvatske, kaže Darko Relja, organizator utrke karića.

Ali, Šibenčana najmanje! Po običaju, očito, čekaju zadnji tren. No, neće ići, kažu organizatori - zbog sigurnosnih razloga. Jer dosad je već - 80 prijavljenih!

Nema sumnje, prvoga svibnja mnogi će se na stazi podno tvrđave Barone prisjetiti svoje mladosti. A karići će možda i ovoj današnjoj mlađariji postati novi izvor adrenalinske zabave.

Prvu probu staze, koju je zabilježila naša ekipa, pogledajte u videoprilogu.