I ja sam za ples

"I ja sam za ples" projekt je  Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra." Koprivnički invalidi još jednom su pokazali da pred sobom ruše sve prepreke i pobjeđuju u novim izazovima.

I Nataša uživa u plesu! Iako je u invalidskim kolicima, s jednakom radošću, uz pomoć volontera, vladala je plesnim podijem.

Ne samo da su htjeli pokazati da mogu sve - plesati bez obzira na to što su  slijepi ili u invalidskim kolicima - već su akcijom I ja sam za ples potaknuli i druge da se pridruže.

Pokazali smo da u našoj županiji građani bez obzira kakve teškoće imali mogu živjeti na jednako kvalitetan način. Ovo je prvi primjer da osobe s invaliditetom plešu zahvaljujući volonterima, smatra Marija Mraz, predsjednica Udruge 'Bolje sutra', Koprivnica.

Udruga invalida 'Bolje sutra' u svoj je projekt kao partnere uključila stotinjak  učenika osnovne škole Koprivnički Ivanec. Ne samo da sada učenici i nastavnici te osnovne škole znaju više o potrebama invalida, nego su doznali više i o volontiranju.

Volonteri plesači  u ovom su projektu bili i županijski političari. Koprivnički invalidi i njih su, barem jednom,  natjerali da plešu upravo onako kako oni žele.