Fotografije Mirele Pinđak - mnogo više od uhvaćenog trenutka

Kako fotografijom uhvatiti tugu, kako prenijeti emociju? Dok većina bježi od tuge, ona joj ide ususret. Mireli Pinđak tamna, mračna strana života izvor je nadahnuća.

Meni je najbitnije da prenesem osjećaj, neko unutarnje stanje koje nije sreća, da su svi nasmijani i veseli, nego teži osjećaj s kojim se ljudi ne suočavaju svakodnevno ili im nije baš fora o tome razmišljat, kaže fotografkinja.

Teške i tužne emocije prenosi crno-bijelom fotografijom već osam godina. Učinak je terapeutski. Fotografija nastane kad me nešto opere da tako kažem, kad ne znam, to je jednostavno takav osjećaj da ti nešto moraš napravit pod svaku cijenu jer te muči, baš te muči.

Ne traži lokaciju, ne traži sliku, ona joj dođe sama. A fotografija - mnogo je više od uhvaćenog trenutka.  Iako prenose bol, tugu, osamljenost i strah, Mireli je važno da se u svakoj od njih vidi i onaj tek naslućen osjećaj da će to sve proći, da će sve na kraju biti dobro.

Meni je to sve dio života, ne mislim da to što sam ja tužna ponekad da je to nešto što mene apsolutno opisuje da je to moj karakter. Čovjek je svakodnevno u svakakvim osjećajima, nešto ga razveseli, rastuži, na nešto je indiferentan, a tako sam i ja, objašnjava Mirela Pinđak.

Nerijetko uz fotografiju napiše tekst, a ponekad doda i neku pjesmu koja je veže uz osjećaj. Pod imenom Mir Pi ima svoj blog, a najsretnija je kada fotografiju napokon objavi.

Pogledajte videoprilog!