Velika kreativna obitelj centra Knap

Kulturni centar Peščenica ove godine obilježava 60 godina djelovanja. Kazalište Knap i Galerija događanja već dugo nisu kulturni centar samo za taj zagrebački kvart.

Od malog periferijskog centra do prepoznatljivosti i izvan gradskih granica - to je Centar Knap. Različite radionice i Galerija jedan su dio rada, a pečat im daju nagrađivane predstave kazališta Knap.

Taj je dio najvidljiviji, u usporedbi s drugima i najatraktivniji iako su za potrebe klinaca značajnije radionice. Imamo 12 predstava u malim produkcijama, kazao je Tomislav Štriga, ravnatelj Centra Knap.

U deset godina rada, kazalište Knap je za svoje predstave nagrađeno s čak 29 nagrada. Najviše su dobili Amateri, ujedno i posljednja redateljska predstava Petra Večeka po socijalno angažiranoj trilogiji Borivoja Radakovića. Ovdje svi glumci vole raditi. Tako je već petu godinu dio tima i Goran Grgić.

Više od petsto izvođača, 43 amaterske grupe ovog tjedna u Knapu sudjeluje na 39. susretu kazališnih amatera Zagreba. Na repertoaru su tri predstave na dan, a cijene simbolične.

A kako napisati književni predložak za predstave može se također vidjeti i naučiti u Knapu, u sklopu dopisnih radionica kreativnog pisanja.

U Knapu su svi kao jedna velika kreativna obitelj. Vole istaknuti kako su prošli put od trnja do uspjeha. I sada nastoje zadržati poziciju istaknutog mjesta kulture u gradu no zadržati i dimenziju kvarta.