'Darujmo djeci kazalište' - projekt za naklon i pljesak

Nakon dvogodišnje stanke projekt "Darujmo djeci kazalište" ponovno ispunjava sve svoje ciljeve. Odgojitelji s djecom, predstavljaju roditeljima svoje kazališno umijeće, a roditelji plaćaju donacijama koje se preusmjeravaju Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča. Svi dobivaju i svi uživaju.

Svoju predstavu izvode odgojiteljice i djeca iz zagrebačkog Dječjeg vrtića "Vjeverica". Jedan su od mnogih zagrebačkih vrtića uključenih u projekt "Darujmo djeci kazalište" koji već godinama  predstavlja roditeljima ono što odgajatelji stvaraju za djecu. Kako bi projekt doveli na razinu u kojoj svi dobivaju, u njega je uključena i humanitarna nota.

Dogovorili smo da se sav prihod od prodaje ulaznica namijeni udrugama koje rade s djecom s teškoćama u razvoju, objasnila je Vesna Hrvoj, pokretačica projekta "Darujmo djeci kazalište".

Spojili su tako kulturu, obrazovanje i društvenu odgovornost i dobili hvale vrijedan projekt, koji je nakon dvogodišnje stanke ponovno zaživio.

Svi koji rade na projektu volontiraju, ulažu vijreme, kreativnost, vrtići svi se uključuju od domara do djece, teta, sami osmišljavaju scene kostime do nas koji godima radimo i dolazimo, ispričala je Hrvoj. A i svi se rado odazivaju sudjelovati u ovako dobrom projektu.

Darovati kazalište divan je cilj, a osjećaj velikodušnosti koji i djeca kroz ovaj projekt dožive je neprocjenjiv. Predstave se svake subote do ljeta održavaju u Centru za kulturu Trešnjevka, a svi koji dođu doniraju iznos prema vlastitim mogućnostima. Svi novci se prosljeđuju udruzi za školovanje pasa vodiča.  Do danas je održano preko 250 predstava za preko 47 tisuća gledatelja.

Više u videoprilogu!