Pariški kabare u Hrvatskoj

U Hrvatsku je stigao pariški kabare - kabare predstava o zlatnom dobu Moulin Rougea i belle epoque središnji je događaj ovogodišnjeg Mjeseca frankofonije. Zahvaljujući Francuskoj alijansi, gostovat će u pet naših gradova, a prvi je Dubrovnik.

Šarm pariškog belle epoque - doba optimizma koje je umjetnost spojilo sa zabavom te boemski život s plesom, operetom, od kankana i Moulin Rougea pa preko mode, parfema, kurtizana, francuskih dama i provincijalki  - Dubrovniku je predstavila Laure Bontaz u jedinstvenoj predstavi Laurette de Paname.

Ovaj spektakl predstavlja Francusku, osobito Francuskinje i njihovu oslobođenost, jer je riječ o zabavljačicama koje su usred rigidnog građanskog društva počele živjeti slobodno, tako da predstava ima i feminističku notu, rekla je Laure Bontaz, autorica i izvođačica predstave Laurette de Paname.

Laure Bontaz profesionalna je kazališna plesačica kankana, a u ovom spektaklu potpisuje scenarij i režiju te glumi i pleše. Predstava je interaktivna, no za francuski poljubac ipak joj je bila potrebna pomoć  - ljubavnika je potražila i našla među publikom.

Iako rijetko odlaze na gostovanja, predstava je već godinama hit u Parizu, a najviše je posjećuju turisti - tko želi upoznati umjetničku četvrt Montmartre, gdje je cvjetalo zlatno doba kabarea, treba pogledati ovu predstavu.

Više o predstavi pogledajte u videoprilogu.