Zelena Andreja

Nakon što ste spalili korov, po mogućnosti bez potrebe za intervencijom vatrogasaca, vrijeme je da se posvetite vrtu. Ako ste u gradu, s voljom za biljke i nešto lončanica na balkonu prepreke nema. Urbana vrtlarica Zelena Andreja pokazala je kako uzgojiti ono što na balkonu najbolje uspijeva - vlastite  presadnice raznih vrsta rajčica.

Urbana vrtlarica Andreja Čoh , poznata kao Zelena Andreja, u svojem vrtu na vrhu zgrade ima 100-tinjak biljaka. Uvijek je spremna dati savjet kako biti uspješan vrtlar. Trenutačno je u svom dnevnom boravku zaokupljena rajčicama, i to svih vrsta – charry, kruškolike, žute, zelene… Tu su još i rajčice Bakin debeli, Roza krupni, Volovsko srce… Sve odreda patuljaste sorte. Odabrala ih je, ne zbog imena, već zbog toga što su dobre za uzgoj u stanu i na balkonu. Ne zauzimaju mnogo mjesta, a daju puno ploda. Osim po obliku, razlikuju se i po okusu.

Andreja tvrdi da vrlo jednostavno možemo uzgojiti svoje sočne rajčice, a idealno vrijeme za početak vrtlarske avanture je upravo sada. A kako to učiniti na vlastitom balkonu pogledajte u videoprilogu.