Sentimental bikes – bicikl po vašoj mjeri

On je odgojitelj u dječjem vrtiću, pjeva u zboru, izrađuje drvene igračke, ljubitelj je oldtimera, a od nedavno i poduzetnik. Zagrepčanin Duško Ilijević svoj je hobi, izradu unikatnih motoriziranih bicikala, pretvorio u posao.

Novo nastalo od starog ili staro pretvoreno u novo - za sentimental bikes - teško je reći što je točno. Odgovor na to pitanje zna Duško, kreativac čiji su motorizirani bicikli osvojili ljubitelje retro detalja.  Prije nekoliko godina ugradio je prvi motor na bicikl. Nedugo zatim dizajnirao je vlastiti i malo pomalo dobar glas širio se dalje. I od PPS-a (pomoćnog pješačkog sredstva) nastao je sentimental bikes – motorizirani, ili obični i kupcu prilagođeni bicikli.

Personalizirani, unikatni bicikli zahtijevaju sate i sate rada. Većina dijelova njegov je ručni rad. Stan na 12. katu nebodera u zagrebačkoj Dubravi ujedno je radionica, a uskoro bi mogla postati i premala. S budućim vlasnikom bicikla dogovori nerijetko potraju i nekoliko mjeseci, sve kako bi se u potpunosti ostvario san o jedinstvenom retro biciklu – s motorom ili bez njega.

Jedinstvenost Duškovih bicikala prepoznali su i izvan Hrvatske, pa narudžbe stižu sa svih strana svijeta. Ipak, Dušku su najveće priznanje upiti iz Kalifornije i Nizozemske - vodećih zemalja u izradi bicikala po mjeri.