Uspješni koprivnički gimnazijalci

Oni su marljivi i zato su uspješni. Samo ih je 10% u svim školama. Dakako riječ je o talentiranim učenicima koji se ističu svojim znanjem i uspjesima na natjecanjima. Predstavljamo trojicu koprivničkih gimnazijalaca.

Koprivnički gimnazijalci Karlo Šerbetar, Ivan Vrhoci i Matej Vugrinec osvojili su 1. mjesto u finalu INA Junior Freshhha, natjecanja koje potiče interes mladih za prirodne znanosti. Natjecanje obuhvaća pitanja iz kemije, fizike, matematike, geografije i biologije.

Na izvrsnost učenika Gimnazije Fran Galović posebno je ponosan ravnatelj Vjekoslav Robotić. Hvali se da im je ova nastavna godina najuspješnija u povijesti obrazovanja u Koprivnici. Prošle godine smo bili pobjednici praktički svih natjecanja na kojima smo se pojavili, na dvije olimpijade znanja, na tri međunarodna natjecanja. Mogu reći da se iz rezultata vidi vrlo uspješan rad u nastavnom i izvannastavnom radu koji postižu profesori i učenici naše škole. Ako je suditi prema broju učenika i nagradama, može se zaključiti, dodaje ravnatelj, da je koprivnička gimnazija uspješnija od zagrebačkih elitnih gimnazija te da je trenutačno lider u hrvatskom školstvu, na što su izrazito ponosni u Koprivnici.