U Kerempuhu 200. put izveden "Spektakluk"

Predstava "Spektakluk", jedan od najvećih hitova Satiričkog kazališta Kerempuh koji potpisuju Rene Bitorajac, Tarik Filipović i Zoran Lazić, imala je 200. izvedbu.

Predstava opisana kao glazbeno-scensko-komično-tragični spektakl s naglaskom na 'luk' drugi je zajednički kazališni autorski projekt poznatog dvojca koji potpisuju kao scenaristi, redatelji i glumci. Premijeru je imala u veljači 2011. a do danas ju je, u Kerempuhu i na brojnim gostovanjima, vidjelo više od 100.000 gledatelja.

U njoj se na svoj prepoznatljiv način Rene i Tarik osvrću na vrijeme u kojem živimo, vrijeme reality showova, paparazza, izvrnutog sustava vrijednosti, kompjutorizacije i modernizacije, tehnološkog napretka, učestalog pucanja brakova te sve stresnije prolaznosti i ovako prolaznog života.

U predstavi glume Bitorajac i Filipović, uz koje scenarij potpisuje Lazić. Scenograf je Aljoša Paro, kostimografkinja Vedrana Rapić, autor videa Tomislav Rukavina, a glazbu potpisuju Damir Preradović i Davor Vurdelja.

Na Danima satire 2011. "Spektakluk" je nagrađen Zlatnim smijehom za najbolju kabaretsku predstavu, a na Gumbekovim danima 2012. proglašen je najboljom predstavom. Iste godine, na 19. festivalu glumca u Županji, Reneu Bitorajcu i Tariku Filipoviću dodijeljena je Nagrada "Fabijan Šovagović" za najboljega glumca. Na 6. Gumbekovim danima Tarik Filipović dobio je nagradu za oživljavanje kabarea.