I škola može biti poduzetna

S čak 12 vježbeničkih tvrtki, Ekonomska škola u Požegi jedinstvena je u Hrvatskoj. Zato ne čudi što učenice te škole imaju mnoge inovativne ideje, koje privlače pozornost.

Pozivnice od čokolade za vjenčanja, domaći keksi sa stihovima bećaraca, maskice za mobitele s osobnim portretom ili nekim drugim crtežom, samo su dio  njihove bogate ponude, koju su  zahvaljujući Ministarstvu poduzetništva i obrta pretočile u svoje poslovne planove.

U sklopu projekta Poduzetna škola učenici Ekonomske škole iz Požege napravili su  gotovo 170 poslovnih planova. Cilj vježbeničkih tvrtki je prvenstveno da učenici nauče osnovne ekonomske poslove, kako bi mogli danas sutra osnovati neku malu ili srednju vježbeničku tvrtku i sami voditi svoju tvrtku, objašnjava Zvjezdana Farkaš, profesorica Ekonomske grupe predmeta.
Inovativne ideje učenika Ekonomske škole koje su bile predstavljene i Hrvatskoj mreži poslovnih anđela u Zagrebu pobudile su veliko zanimanje. A kako i ne bi kada su sve odreda zanimljive i lako ostvarive, a to  je upravo ono što danas svi traže. Tako se još jednom potvrđuje da na mladima i njihovim idejama - svijet ostaje.