Zatvori oči i prepusti se bojama - život će biti ljepši

Metoda art terapije crtanja fraktala nastala je prije 20-ak godina u Rusiji, a utemeljila ju je klinička psihologinja i obiteljska terapeutkinja Tatjana Zakirovna Polujahtova nakon dugogodišnjih istraživanja i neumorne potrage za odgovorima.

Metoda je pristupačna svim naraštajima jer je vrlo jednostavna i svima lako dostupna.

Fraktalni crteži crtaju se zatvorenih očiju i preko ruke se saznaje što se događa u našoj unutrašnjosti u tom našem unutarnjem svijetu. Riječ je zapravo o dijagnostičkom crtežu za koji se i boje biraju zatvorenih očiju. Svaka crta i boja ima svoje značenje.
Nakon dijagnostičkih crteža, crtaju se korekcijski. Narvno, s otvorenim očima. Svjesno. Korekcijski crteži da bi bili terpeutski treba ih crtati treba se crtati ciklus od 24 fraktala. Znanost je pokazala da kada nešto ponovimo 21 put to preraste u naviku.

Svaka boja ima svoje značenje, u terapeutskim fraktalima koristi se 13 osnovnih boja sa svim nijansama, svaka boja predstavlja jedan aspekt života.

Razvoj kreativnosti, fine motorike, poboljšanje koncentracije, pažnje, samokontrole, smanjivanje stresa i napetosti, izgradnja pozitivnog stava prema uspjehu u životu, samo su neke od blagodati ove art terapije.

Pojedini roditelji ugodno se iznenade promjenama kod svoje djece. Ponekad se cijele obitelji uključuju u ovu art terapiju.