Cape Epic – test fizičke i mentalne snage

Posljednja četiri mjeseca Marko Fržop i Luka Šopić sve su podredili pripremama za najtežu etapnu brdsku biciklističku utrku za parove na svijetu, južnoafrički Cape Epic. Prehrana, svakodnevne obveze, trening, sve je podređeno nastupu na prestižnom Epicu.
Dovoljno je reći da su samo za vrijeme priprema za Južnu Afriku na treninzima prevalili oko 6000 kilometara. Sve kako bi u teške afričke uvjete došli što spremniji. Na sedam etapa Cape Epica koji počinje 15.ožujka očekuje ih pravi pakao, a kroz cilj svake etape moraju proći zajedno.
Luka Šopić već se može pohvaliti sa dva završena Cape Epica. Nažalost, oba puta njegovi partneri morali su odustati zbog bolesti, a treća će, nada se, biti sreća. Najvažnije je kaže, izbjeći crijevne viroze koje su učestale među natjecateljima. Ističe kako je za izazove Cape Epica, ipak presudna čvrsta psiha.
Kvalitetne pripreme su iza njih, želje im svakako ne nedostaje. Vožnja u društvu najboljih svjetskih biciklista u najtežim mogućim uvjetima, svladavanje afričke divljine i stavljanje na kušnju vlastitih mogućnosti, najbolji su mogući motiv.