Uživo sa svih kontinenata

Da se ljubav prema profesiji, predani rad i trud bez obzira na plaću, ipak, isplate - dokazuju kreativci poput mladoga nastavnika zemljopisa u Garešnici. Koristi poznanstava, tehnologiju i svoje slobodno vrijeme kako bi učenike odveo na sve kontinente - uživo putem Interneta na nastavi im gostuju hrvatski iseljenici, često sugrađani, iz mnogih zemalja. A sada se i o garešničkom projektu Uživo sa svih kontinenata pročulo, pa mnoge zemlje žele upoznati Dejana Nemčića i njegove učenike.

Upoznavati gradove, zemlje i kontinente nekima je na nastavi zemljopisa više, a nekima manje zanimljivo. Ali, kada u mjesto sa zemljopisne karte krenu uživo, onda je geografija omiljeni predmet.

Projekt je prije tri godine pokrenuo profesor Dejan Nemčić. Kroz studij sam dosta putovao i kako sve teže vrijeme dolazi, sve te države želio sam približiti učenicima. Želim da svaki učenik ima dojam pod tim satom da se nalazi na nekom kontinentu ili nekoj državi, objašnjava svoju metodu podučavanja mladi nastavnik zemljopisa iz Osnovne škole Augusta Šenoe.

Dobar glas o internetskoj nastavi u garešničkoj školi proširio se svijetom, sada i njezini učenici pripremaju veliku prezentaciju o svojoj zemlji - uživo će se javiti jednoj hrvatskoj školi u Švedskoj. Njihovog nastavnika na gostovanje zbog jedinstvenog projekta zovu mnoga europska sveučilišta. Ipak, kaže, najdraži mu je poziv s američkog Harwarda.