Školska prometna jedinica

Školska prometna jedinica projekt je koji se provodi u u 30-ak zagrebačkih škola. U njega su uključeni učenici od petih do osmih razreda. 

Školska prometna jedinica zagrebačke OŠ Gustava Krkleca svakog jutra brine se za sigurnost učenika u prometu, posebno onih najmlađih. Dijelimo letke, preventivne akcije, i sve što se tiče vozača i pješaka u našoj školi, uvijek se prijavi oko 100 učenika godišnje. Tu učimo praktična i teorijska znanja, kako da budemo što sigurniji u prometu, objašnjava Danijel Matošević, učenik 8. d razreda OŠ Gustava Krkleca.

U ovoj školskoj godini izborili su se da se u njihovu naselju obilježe biciklističke staze, obnove obilježeni pješački prijelazi, poprave automati na semaforima za pješake, obnovi prilazna cesta prema školi. Sve uz pomoć voditelja Školske prometne jedinice, učitelja tehničke kulture Josipa Funtaka.

Redovito održavaju predavanja o sigurnosti u prometu u svim prvim razredima svoje škole, ali i djeci u vrtiću u naselju. No tvrde, to nije dovoljno.

Već godinama neuspješno pokušavaju riješiti, kažu, veliki problem za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj - vožnja bicikla bez pratnje roditelja.