Ženski potpis hrvatske likovne umjetnosti "Dodirom nježnosti"

U duhu 8. ožujka, međunarodnog Dana žena, u galeriji Prica u Samoboru otvorena je jedna zanimljiva izložba, posvećena upravo ženama umjetnicama. Riječ je o djelima iz fundusa Samoborskog muzeja koja predstavljaju slikarice, grafičarke i kiparice u rasponu od 19. stoljeća do današnjih dana. 

Ženski potpis hrvatske likovne umjetnosti "Dodirom nježnosti" dotaknuo je mnogobrojne posjetitelje u samoborskoj galeriji "Prica".

Međunarodni dan žena - prilika je za uživanje u ljepoti, ali podsjetnik na često nepravedan odnos prema hrvatskim likovnim umjetnicama kroz povijest. Prešućivane, ignorirane, zabranjivane - mnoge još nedovoljno istražene. No, priča o njima je priča o hrabrosti, snazi i nježnosti istodobno.

Izložba "Dodir nježnosti" dobra je prilika za doživljaj žene ne samo kao inspriracije, modela, objekta. Nego kao stvarateljice.

Djela hrvatskih likovnih umjetnica inspirirala su dizajnere nakita, odjeće, cvijeća...

Trideset i sedam ženskih priča ispričanih različitim likovnim tehnikama uz širok raspon tema samo je dio blaga iz odaja samoborskog muzeja. Izložba se može pogledati do 12. travnja.